Nens lladres

disciplina infantil psicolegRobar en l'etapa escolar és preocupant si és reincident. Cal llavors diferenciar entre mecanismes de cridar l'atenció de causa purament educativa del que ja és un senyal d'alarma a nivell psicopatològic per manca de control de l'impuls en els diversos vessants dels Trastorns de Conducta.

Sovint ens trobem amb nens sense trastorns, sols són més aviat rebels i els costa assumir i acceptar les normes. Això pot tenir diverses causes: discrepàncies educatives entre pares o formes molt autoritàries o permissives de tractar el nen o adolescent.

A vegades, els pares no creen unes disciplines adequades, o no apliquen càstigs o conseqüències a les males conductes, així doncs, parlem sovint de pares massa sobreprotectors, els quals els costa negar coses al fill: el fet de dir no.

Així doncs, el nen aprèn a tenir-ho tot i a fer el que vol, encara que es negui a complir normes i ordres. Cal entendre que els nens neixen sense conèixer el que està bé i el que no, per això necessiten que els seus models educatius (pares i mestres) els hi ensenyin ja des de petits, com també a complir les normes en el seu entorn, i que el fet de no complir-les pot tenir conseqüències.

Dr. Jordi Sasot Llevadot
Psiquiatra Infanto Juvenil
Publicat a la revista Tot Sant Cugat n.1384
11 d'Octubre 2013

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59