TDAH: El protocol ja és aquí

tdah protocol educatiuEl passat divendres 7 de Juny la consellera d'Ensenyament Irene Rigau va fer oficial, juntament amb el psiquiatre Luis Rojas Marcos, la guia "El TDAH: detecció i actuació en l'àmbit educatiu".

La guia de detecció i actuació del trastorn del dèficit d'atenció i hiperactivitat en l'àmbit educatiu contempla tres àmbits docents: la gestió de l'aula, el suport personalitzat i la col.laboració amb les famílies. Es descriuen aquells obstacles dels alumnes amb TDAH per al seu desenvolupament harmònic. Alhora, inicia els docents en les eines per tal d'actuar, per desenvolupar les estratègies educatives que redueixin els obstacles i les conseqüències.

Per què és tan important? Fins fa ben poc ha sigut massa freqüent que depenent de si el mestre coneixia o no el trastorn, els alumnes eren o no ajudats, cal dir també que en molts casos els docents tampoc hi tenien prous recursos, i en altres tampoc el consens dels seus companys, i darrere sempre hi era... el patiment d'una família.

Esperem que tot això sigui ben aviat el passat i molt més en un món en què aproximadament, i segons coneixíem al darrer 4th World Congress de TDAH celebrat aquesta setmana a Milà, tindrem el dia mundial pel TDAH.

Dr. Jordi Sasot Llevadot
Psiquiatra Infanto Juvenil
Publicat a la revista Tot Sant Cugat n.1368
14 Juny 2013

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59