Adicció a Internet i al mòbil

adiccion videojuegos psiquiatra psicologoL'interès dels pares a conèixer el que és normal o no d'aquestes conductes i possible addicció a videojocs, jocs de rol on line o Whatsapp, ha donat un nou camp d'estudi, el de l'addicció a les tecnologies de la informació i comunicació, anomenat TIC. Durant els darrers quinze anys, els millors estudis coincideixen en l'augment de les alteracions de la son. Més d'un 5% l'utilitzaven més d'una hora al dia, es va registrar una connexió de més de vint hores setmanals en un 3'7%. Mentre que un 17% reconeixia que Internet interferia en la seva vida quotidiana, un 11% descuidava altres obligacions. També es va associar a una major dificultat per mantenir relacions socials duradores.. L'èxit dels videojocs fa interessant per part dels pares observar si es fa un bon ús com a diversió, o estem ja dins de l'anomenat en altres països, fear of missing out (fomo) o preocupació per perdre's un Whatsapp, aquella trucada o por a quedar-se fora dels circuits de la informació.

La nostra proposta, comprovar si és "ús patològic".Si tot va bé tots a jugar, si no potser parlant-ne o tractar. Com tot, el joc també s'educa!

 

Rosa Mª Ibañez
Psicòloga clínica
Publicat a la revista Tot Sant Cugat n.1342
4 Desembre 2012

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59