Adolescència: edat de canvis

el-problema-de-la-indecisionAmb motiu de l'inici de curs ens visita una adolescent que té un entusiasme fugaç per la novetat.

"Sóc una indecisa, m'agraden tantes coses que al final no en faig cap. Tot ho començo i tot ho deixo "-comenta amb veu baixa reflexionant. "De seguida m'avorreixo i el que em despertava molt d'entusiasme i interès al principi acaba per avorrir-me. He començat a estudiar un idioma però no puc continuar".

No és infreqüent aquesta actitud certament immadura que de manera compulsiva es va convertint en un hàbit.

Li recomanem un canvi d'actitud.

La disciplina personal i l'esforç són unes de les millor claus de l'èxit, sigui en una activitat artística, esportiva o acadèmica i vigilar no conrear un caràcter capriciós o que només busca la sobresatisfacció immediata.

És important canalitzar les nostres emocions i tenir un mínim de control de les situacions però atendre a fer-ho porta temps.

I és que sorprendre'ns a nosaltres mateixos canviant el necessari és una actitud molt recomanable ja des de l'adolescència.

Rosa Mª Ibañez
Psicòloga clínica
Publicat a la revista Tot Sant Cugat n.1382
27 Setembre 2013

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Martes 21 Noviembre 2023, 11:59