Adolescent a casa... batalla?

adolescente rebelde psicologo barcelona"És esgotador, i no puc més".

Pot ser per l'ordre, el menjar, la neteja, els estudis o l'hora de tornar a casa. El motiu pot diferir, però els conflictes moltes vegades són el denominador comú a l'hora de relacionar-nos amb els adolescents. "Cada cap de setmana és un conflicte, explicava una mare a la consulta. Amb 14 anys vol quedar-se sol i no ens vol acompanyar a cap activitat familiar perquè diu que amb nosaltres s'avorreix, fem el que fem...".

En aquestes edats, és molt freqüent que els interessos dels pares i adolescents no coincideixin en l'espai ni en el temps. El problema és que a vegades tenim por que s'enfadin i se'ls i concedeix tot. Si el clima volem que millori, és important establir pautes i posar límits. És important trobar moments per parlar del que ha passat, però ser oportú en el moment adequat és bàsic tant com evitar enfrontaments en una situació de crisi. Partint d'aquestes premisses podem millorar els conflictes amb els fills adolescents que són inherents a aquesta fase del desenvolupament, sense interferir en el evolució de la seva personalitat i a la vegada mantenint el nostre autocontrol com adults.

Rosa Mª Ibañez
Psicòloga clínica
Publicat a la revista Tot Sant Cugat n.1364
17 Maig 2013

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Martes 21 Noviembre 2023, 11:59