TDAH i creixement

tdah creixementDurant anys el tractament del TDAH va plantejar un important dubte: es pot veure afectat el creixement per alguns dels seus medicaments, fonamentalment per metilfenidat (Equasym, Concerta, Medikinet, Rubifen o Medicebran)?

Això va fer replantejar molts tractaments, reduint dosi o deixant de tractar els caps de setmana o durant les vacances. A la reunió de l'ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry) celebrada a París l'any 2006 Pliszca SR i Spencer TJ, van presentar treballs que mostraven un efecte no sifnificatiu del metilfenidat sobre el creixement.

Més tard aquest aspecte ha quedat confirmat per Biederman J i Faraone SV (Massachusetts General Hospital, and Harvard Medical School, Boston, MA 02114, USA. Biederman @ helix.mgh.harvard.edu) al The Journal of Pediatrics, V.17 d'octubre de 2010. El seu estudi de 10 anys, amb 124 pacients TDAH tractats amb metilfenidat i 137 controls sans confirma que no hi ha diferències significatives en les corbes de creixement. Encara que sempre a nivell pediàtric és necessari un control de pes i talla, podem administrar aquests tractaments amb molta més seguretat.

Dr. Jordi Sasot Llevadot
Psiquiatra Infanto Juvenil
Publicat a la revista Tot Sant Cugat n.1394
20 de Desembre del 2013

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Martes 21 Noviembre 2023, 11:59