Educar les emocions infantil

motivacion infantil psicologo barcelonaHem de començar a motivar des de la infància, no oblidem que en els seus orígens l'home era telepàtic i bastant més tard és quan fa aparició el llenguatge expressiu. Conèixer les pròpies emocions és detectar el que sentim i verbalitzar-ho a través del llenguatge de les paraules. Si no, aquestes emocions les reprimim i es formen el que anomenem reaccions psicosomàtiques. Aprendre a controlar les emocions tampoc és tan fàcil, hi ha adults que no acaben d'aprendre i repeteixen models de relació, conductes adquirides i dependències emocionals, tornant una i una altra vegada al bucle de la repetició.
Cada nen i adolescent pot aprendre actituds que l'ensenyin en forma d'estratègies a gestionar aquestes emocions en moments que l'envaeixin. L'automotivació ajuda a controlar l'impulsivitat quan el nostre fill vol aprendre a anar en bici, a nedar, a llegir o a sumar, o té por d'anar de colònies, sobretot quan veu que amb la pràctica i esforç ho ha aconseguit. L'empatia arriba quan és hora de pensar en els altres, alguns nens són més egocèntrics i és el moment llavors d'educar la sociabilitat.

Rosa Mª Ibañez
Psicòloga clínica
Publicat a la revista Tot Sant Cugat n.1454
20 de Febrer de 2015

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59