Assetjament escolar

assetjament escolar stop bullyingUn dels problemes que més ansietat genera a l'escola és el bullying social. Com més grans són les diferències culturals a les escoles, més bullying apareix. La franja d'edat més freqüent és entre 13 i 15 anys. Un gran nombre d'adolescents al món el pateix i en països més desenvolupats el percentatge va en augment. Apareixen en paral·lel les dificultats per dormir, els malsons i la por, causant ansietat, depressió i baixa autoestima en la majoria de situacions.

Una associació anomenada No Bully, fundada a San Francisco, treballa en aquest problema. Solem dir que la solució passa per enfrontar-se al problema o bé ignorar-lo, però no és així moltes vegades perquè això posa tota la responsabilitat en la víctima i no es tracta l'assetjador, que en la majoria d'ocasions sol tenir un altre problema associat i el projecta en els altres.

La societat ha d'actuar i no es pot ignorar quan apareix, s'han de trobar les vies de resolució per reduir la tensió, ja que en un futur la vulnerabilitat social va en augment i pot afectar la sociabilitat en la vida adulta i són persones més insegures, com expliquen més tard.

Rosa Mª Ibañez
Psicòloga clínica
Publicat a la revista Tot Sant Cugat n.1452
5 de Febrer de 2015

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59