Internet a l'habitació?

adiccions adiciones psicologia infantil psicoleg juvenil barcelonaEn l’actualitat i en el nostre entorn quatre de cada deu nens i adolescents asseguren que es connecten a la xarxa des de la seva habitació. A Europa, la mitjana és del 50% entre 9 i 16 anys. Així ho indica un estudi recent de la comissió Europea de riscos i seguretat a Internet.
Avui es habitual que els pares permetin que els seus fills tinguin l'ordinador connectat a Internet a la seva habitació. Poc a poc va augmentant el temps que dediquen a la pantalla, aïllats de la família dins d'un món virtual i sedentari.
 
Molt bé Facebook, ara bé... Quins són els amics dels nostres fills? Els pares han no només d'esforçar-se a tenir un major coneixement de les noves tecnologies i xarxes socials, sinó tenir molt clar que l'ordinador, com al seu dia va ser la televisió, ha d'estar en un lloc comú i per compartir, no a l’habitació. No oblidem que avui dia els petits accedeixen cada vegada més i en edats primerenques a les noves tecnologies, moments en què és molt fàcil condicionar la seva formació.
 
I, finalment, tenir clar que el responsable no és Internet, sinó la seva clau, la que lliurem diàriament, i de vegades sense un control adequat, als nostres fills.
 
Dr. Jordi Sasot Llevadot
Psiquiatra Infanto Juvenil

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59