TDAH i qualitat de vida

tdah psicologo barcelona psiquiatra logopeda trastorno deficit atencion solucion doctorEls nens amb TDAH tenen més dificultats en recordar el passat i evocar aquesta informació en el moment que la necessiten. També el fet d’aprendre de les errades suposa un handicap per a ells. La seva conducta, si la comparem amb el mateix grup d’edat, a l'hora de planificar les tasques i portar a terme els seus plans, o preveure conseqüències futures, és més immediata.
 
Viuen en el moment present. Això comporta que al ser menys reflexius, mostren una actitud de major immaduresa a l'hora de seleccionar el que han de fer o prendre decisions. Sovint alguns les ajornen per por a equivocar-se. Davant d'una situació reaccionen sense dedicar el temps necessari a analitzar els esdeveniments.
 
Aquesta línia de conducta fa que augmenti la probabilitat de precipitar-se i triar una resposta que no seria l'esperada, per exemple, agafar alguna cosa perquè els ha agradat, contestar un adult durant una empipada de forma més reactiva a la mitjana.
 
Millorar amb estratègies el seu autocontrol evita situacions noves, situa els límits i permet una millor responsabilitat.
 
Millorar aquests aspectes implica una millor qualitat de vida per a ells i la seva família.
 
Rosa Mª Ibañez
Psicòloga clínica

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59